Petit Fours zijn een soort mini gebakjes, super schattig toch?

Biscuit

  • 5 eieren

  • 115 gram suiker

  • 100 gram bloem

  • 15 gram custardpoeder

  • 200 gram marsepein

  • chocolade in tube

  • suikerparels

  • poedersuiker

  • oven 220 graden 8-10 minuten

 

Botercrème

  • 150 milliliter melk

  • 15 gram custardpoeder

  • 15 gram suiker

  • het merg van een half vanillestokje

  • 180 gram zachte boter

  • 60 gram witte basterdsuiker


Stap 1:
Split de eieren en klop het eiwit met de mixer tot het wit wordt.

Stap 2:
Voeg de suiker toe en blijf mixen tot het stevig wordt.

Stap 3:
Roer nu rustig de eidooiers er door (niet met de mixer).

Stap 4:
En spatel als laatste de gezeefde bloem en custardpoeder door het beslag.

Stap 5
Verdeel het beslag over de bakplaat en zorg ervoor dat het overal even hoog is. Zet de bakplaat voor 8-10 minuten in de oven op 220 graden.

Stap 6
Laat de biscuitlaag afkoelen en maak ondertussen de botercrème door de bovenstaande ingrediënten te mixen. Lepel de crème in een spuitzak.

Stap 7
Snijd 5 vierkantjes van 10 cm2 uit de biscuitlaag, spuit op 4 vierkantjes botercrème en smeer de crème uit.

Stap 8
Stapel de besmeerde laagjes biscuit op elkaar en eindig met het onbesmeerde laagje. Snijd de gestapelde laagjes nu in 4 stuken, zodat je 4 blokjes cake hebt.

Stap 9
Rol de marsepein uit tot een mooie dunne laag en verdeel hem in 4 stukken.

Stap 10
Neem een stuk marsepein en één van de blokjes cake. Drapeer de marsepein over het cakeje, druk het voorzichtig aan en snijd de overtollige marsepein aan de onderkant eraf. Herhaal dit bij de overige cakejes en laat het opstijven in de koelkast.

Stap 11
En nu het leukste: versieren. Pareltjes, chocolade, leef je uit. Maak van elk gebakje een mooi kunstwerkje.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb